danemarca

Danemarca, prima tara care relaxeaza masurile si scapa de masca de protectie

Masurile adoptate in Danemarca vin in conditiile in care rata de incidenta, adica raspandirea Covid-19, in aceasta tara este in scadere, 2.15 la mie iar rata de vaccinare cu cel putin o doza se apropie de 55% din polulatia eligibila. Sunt insa state care desi inregistreaza valori similare, atat in privinta vaccinarii cat si in privinta raspandirii bolii, nu au adoptat inca masuri de relaxare in ceea ce priveste renuntarea la masca de protectie.

In Germania spre exemplu, este in continuare obligatorie in toate spatiile publice inchise, in transportul in comun, la cumparaturi, desi valorile in privinta vaccinarii sunt similare cu cele din Danemarca iar incidenta este mai mica, sub 1 la mie.

In Portugalia regulile sunt si mai aspre, masca este obligatorie in toate spatiile publice, desi incidenta este de sub 1 la mie, de asemenea iar vaccinarea cu o doza este bifata in cazul a mai bine din jumatate din populatia eligibila.

In Romania, incepand cu jumatatea lunii Mai s-a renuntat la masca de protectie in spatiile publice deschise cu unele exceptii cum ar fi spatiile care s-ar putea aglomera foarte usor, incidenta in tara noastra este una foarte buna, 0.12 la mie, insa vaccinarea nu mai are acelasi ritm ca in urma cu o luna de exemplu, in prezent mai putin de 30% din populatia eligibila este vaccinata cu cel putin o doza a unui vaccin anticovid.

Add comment